You are currently viewing Dupa ce criterii iti alegi o carte?

Dupa ce criterii iti alegi o carte?

librex.ro

Exista oameni al caror scop in viata este reprezentat de evolutie, de cunoastere, de descoperire si de dezvoltare atat in plan personal, cat si social. Exista oameni care sunt insetati dupa cultura, traditii, fantezii ale persoanelor din jurul lor, dar si dupa modurile de functionare si de gandire ale altora.

Din acest motiv cartile reprezinta obiectele necesare pentru dezvoltarea noastra. In ciuda faptului ca internetul iti poate oferi informatii din diverse domenii, exista totusi, inca, anumite detalii ce pot fi gasite de cele mai multe ori doar in carti.

Cand vine vorba de alegerea uneia, insa, problema poate fi la fel de dificila ca si in cazul cumparaturilor casnice. Cand vrei sa iti cumperi o carte trebuie sa te analizezi putin, sa iti pui in ordine cateva dorinte de-ale tale si sa stii ce ceri de la o anumita carte. Desigur, nu trebuie neaparat sa fie stiintifica, dar cateva sfaturi te pot ajuta sa faci alegerea corecta, iar ele se aplica pentru orice tip de carte pe care ti-ai dori-o.

Oricum, desi iti stabilesti poate un anumit tip de carte pe care o doresti, ramai mereu deschis(a) la noi recomandari de carti si nu lasa prejudecatile sa te ghideze. Este mereu interesant si placut sa citesti diverse carti, chiar daca nu stii daca iti vor placea sau nu – cel putin incearca!

Mai jos, totusi, vei afla criteriile dupa care sa iti alegi o carte atunci cand iti doresti cu adevarat sa iti placa si sa mergi la sigur:

Genul

Cand vrei sa iti cumperi o carte, trebuie sa vezi in ce categorie se incadreaza: documentar stiintific, SF, drama, romantica, sau alte categorii de tot felul. In cazul in care esti o persoana mai boema, visatoare, cel mai potrivit gen pentru tine ar fi cel in care predomina romanta sau chiar drama. In acest fel reusesti sa empatizezi cu actiunea, personajele si in urma delectarii acestei lecturi vei fi condus spre taramuri care iti stimuleaza imaginatia, iar atmosfera te va induce intr-o stare placuta.

Carti recomandate

 1. Rainbow Rowell - Eleanor si Park Vezi pretul
 2. Maria Cristina Tudose - Eu sunt femeie  Vezi pretul
 3. Anna Gavalda - O iubeam  Vezi pretul
 4. Cristina Caboni - Parfumul iubirii  Vezi pretul
 5. Sandra Brown - Necunoscutul  Vezi pretul
 1. Cartea pierduta a vrajitoarelor Vezi pretul
 2. Nicola Yoon - Absolut tot  Vezi pretul
 3. Gayle Forman - Daca as ramane Vezi pretul
 4. John Green - Orase de hartie Vezi pretul
 5. Ilarie Voronca - Peste diagonala sangelui Vezi pretul
 1. George R.R Martin - Cavalerul celor sapte regate  Vezi pretul
 2. Mark Helprin - Poveste de iarna  Vezi pretul
 3. Eowyn Ivey - Copila de zapada  Vezi pretul
 4. Arthur C. Clarke - Sfarsitul copilariei  Vezi pretul
 5. Evelyn Skye - Jocul coroanei  Vezi pretul

 

Preferintele tale

Dupa cum am mentionat anterior, conteaza putin ce fel de persoana esti. Insa, surprinzator, asa cum viata este plina de paradoxuri, la fel pot fi si placerile tale in materie de carti. Spre exemplu, poti sa fii o persoana care pune intrebari si doreste solutii logice si practice, dar sa te vezi bucurandu-te de o lectura cu caracter romantic, in care actiunea este predominata de emotii si sentimente, iar logica isi schimba putin cursul. Nu este necesar sa ai un tipar de personalitate pentru a te bucura de un roman care iti este opus modului tau de a fi. In fond, trebuie sa citesti ceea ce iti face placere pentru a te bucura la maxim de alegerea facuta.

Pe de alta parte insa, daca esti adeptul aventurilor si a teoriilor conspirationale, iar puterea ta analitica este ridicata, cea mai buna alegere pentru tine sunt romanele politiste sau thriller, unde actiunea este sub forma unui puzzle unde trebuie sa potrivesti alaturi de narator fiecare piesa, astfel incat totul sa aiba logica.

Carti recomandate

 1. A.S.A Harrion - Sotia tacuta  Vezi pretul
 2. James Rollins - Ordinul negru  Vezi pretul
 3. Stephen King - Sub dom  Vezi pretul
 4. David Baldacci - Colectionarii  Vezi pretul
 5. Dan Brown - Simbolul pierdut  Vezi pretul
 1. Prentice Mulford - De vorba cu mine insumi  Vezi pretul
 2. Peter Collett - Cartea gesturilor  Vezi pretul
 3. Mark Wolynn - Povestea ta a inceput  Vezi pretul
 4. Andrew Newberg - Cuvintele iti modeleaza creierul  Vezi pretul
 5. Lise Bourbeau - Asculta-ti corpul, in continuare  Vezi pretul

 

 

Informatiile suplimentare

Ştii că pe spatele cărţilor se află mereu câte un rezumat, însă de multe ori poate fi destul de vag încât să nu te convingă. De aceea, simte-te liber să răsfoieşti puţin cartea, citeşte prefaţa care conţine de cele mai multe detalii referitoare la acţiune, iar in cazul altor cărţi, uită-te printre pagini, verifică dacă titlurile îţi sugerează ceva care să te intereseze. Recenziile de pe internet, de pe bloguri si site-uri, ale oamenilor care au citit deja si care isi spun o opinie, sunt de asemenea extrem de utile pentru ca tu sa iti formezi o parere cat mai reala despre carte!

În cele din urmă, dacă ai urmărit pasii de mai sus si te-a incantat ceea ce ai vazut, fii liber să iti cumperi cartea. In fond, ramai doar tu cu lectura ta si libertatea de a te bucura de cuvintele scrise de alti oameni.

Cred ca ti-ar placea si acest articol:  8 Carti de citit in aceasta primavara
librex.ro

Leave a Reply